Næringspolitikk

Denne plattformen vil gi 3000 årsverk i en krevende tid

Bygging av Aker BPs nye Hod-plattform vil gi mange arbeidsplasser langs kysten. Det er ett av prosjektene som kan bli realisert med næringens skatteforslag.
Image
Image
Illustrasjon: Aker BP
NYTT PROSJEKT: Den nye brønnhodeplattformen er en investering på rundt fem milliarder kroner. Den vil skape 3000 årsverk hos bedrifter langs store deler av kysten.

Hod skulle bli besluttet i mars i år, rett rundt tidspunktet koronakrisen slo inn over landet. Det er et «lite» prosjekt for oljenæringen. Investeringen er på fem milliarder kroner. Det er litt mer enn Fastland-Norges største investering de siste ti årene, Hydros aluminiumsanlegg på Karmøy.

Nå er Aker BPs Hod-prosjekt satt på vent som følge av den krevende tiden vi er inne i.

Løsningen er klar
Men prosjektet kan igangsettes. Og det kan skje raskt. Med enkle grep kan arbeidsplasser skapes, i stedet for at gode medarbeidere skal gå ut i permitteringer og oppsigelser. 

Løsningen for å redde arbeidsplasser og opprettholde aktiviteten i olje- og gassnæringen er allerede klar, og har støtte fra både fagforeningene og næringslivet.

Forslaget vårt til regjeringen går ut på at næringen får utsatt noen av skatteinnbetalingene som gjøres på nye prosjekter som Hod. Det vil gjøre prosjekter i Norge mer konkurransedyktige og beskytte arbeidsplasser i Norge. De utsatte innbetalingene vil bli betalt senere, med renter.

Forslaget vårt koster derfor staten og fellesskapet ingenting, men vil sikre arbeidsplasser når vi trenger dem som mest.

Les spørsmål og svar om skatteforslaget her.

Image