Næringspolitikk

Norsk olje og gass ansetter sjeføkonom

Norsk olje og gass har ansatt Ellen Bakken (33) som ny sjeføkonom. Hun kommer fra samfunnspolitisk avdeling i LO.
Image
Image
Linda Reinholdsen, LO

Stillingen som sjeføkonom er nyopprettet, og med dette ønsker organisasjonen å styrke sin kompetanse på makroøkonomi. 

- Ingen andre næringer har like stor betydning for norsk økonomi. Derfor er det viktig for oss å ha større fokus og kompetanse på dette feltet, sier Tommy Hansen, direktør for næringspolitikk og kommunikasjon.

 Ellen Bakken er utdannet samfunnsøkonom fra NTNU. Hun har jobbet med ulike samfunnsøkonomiske spørsmål i LO siden 2012.

 - Som samfunnsøkonom og i min nåværende jobb er jeg naturlig nok opptatt av den norske velferdsmodellen. Olje- og gassnæringen vil fortsette å bidra til å finansiere norsk velferd inn i framtida. Men det er en industri som også må svare på andre utfordringer. Den klart største av dem handler om hvordan næringen skal bidra til at vi når klimamålene, sier Bakken. 

Bakken starter i Norsk olje og gass 1. mars 2020.

 

For ytterligere kommentarer, kontakt William Johnsen. 

Image