Arbeidsliv

Lønnsforhandlingene for oljeservice avsluttet

Etter to dager med forhandlinger er oppgjøret for oljeservice ferdig. Dermed er alle årets lønnsoppgjør for Norsk olje og gass' tariffavtaler i mål.
Image
Image
Foto: Norsk olje og gass
Det ble oppnådd enighet i årets oljeserviceoppgjør mellom forbundsleder Frode Alfheim fra Industri Energi og direktør for arbeidsliv Jan Hodneland fra Norsk olje og gass.

14. og 15. mai ble det ført forhandlinger mellom Norsk olje og gass og Industri Energi (Oljeserviceavtalen) og Safe (Brønnserviceavtalen). Lønnsveksten blir på linje med rammen på 2,8 prosent som avtalt i det samordna oppgjøret mellom NHO, YS og LO tidligere i vår.

Satsene i lønnsmatrisen økes med 4500 kroner, gjeldende fra 1. juni i år inklusiv sokkelkompensasjon og feriepenger. Beløpet inkluderer det sentralt avtalte tillegget. Skift/natt-tillegget økes med 4 kroner til 83,50 og helligdagsgodtgjørelsen økes med 75 kroner til 1975 kroner.

- Vi oppnådde enighet med Industri Energi i dette oppgjøret. Det gjorde vi ikke med Safe, men de signerte det siste tilbudet fra oss, og Norsk olje og gass vil gjennomføre lønnsoppgjøret i tråd med det siste tilbudet, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.

Avtalene er likelydende mellom forbundene.

Om lag 5000 ansatte i ulike oljeservicebedrifter (leverandører til oljeselskaper) er omfattet av avtalene.

Image