H.M. Kongen besøker olje- og gassnæringen

H.M. Kongen skal besøke Troll A-plattformen i forbindelse med olje- og gassindustriens 50 års-markering. 
Image
Image

TROLL A: H.M. Kongen besøker Troll A-plattformen 7. oktober 2016. (Foto:Øyvind Hagen Statoil ASA)

Besøket finner sted fredag 7. oktober. På kvelden samme dag er ordførerne i Stavanger, Sola, Sandnes, Randaberg og fylkesordføreren i Rogaland vertskap for en middag der Kongen møter representanter fra ulike deler av industrien.

- Norges viktigste næring markerer 50 år med aktivitet på norsk sokkel og vi setter stor pris på at H.M. Kongen ønsker å delta i denne markeringen, sier administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

- Det er svært gledelig at H.M. Kongen deltar på denne viktige markeringen. Vi er stolte av å være Norges energihovedstad, og samtidig som 2016 er året vi kaster et tilbakeblikk på historien ser vi fram til minst 50 nye år med olje-og gassaktiviteter på norsk sokkel, sier ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø.

Trolls betydning

Under besøket til Troll A vil Kongen få en omvisning på plattformen av konsernsjef Eldar Sætre i Statoil ASA, som er operatør for Troll A.

Trollfeltet ligger om lag 65 kilometer vest for Bergen og er i en særklasse det mest ressursrike feltet på norsk sokkel. Selv etter 20 års produksjon er de gjenværende ressursene tre ganger så store som Johan Sverdrup, som er nest størst. Troll er hjørnesteinen i norsk gasseksport og inneholder ca 40 prosent av våre totale gassreserver. Feltet har også vært den største oljeprodusenten i Norge de siste årene. Troll har hatt enorm betydning for utviklingen av den norske petroleumsklyngen og har en forventet levetid langt utover 2050.

Kontaktperson: Maiken Ree, tel 977 55 002, epost: mree@norog.no

Image