85 prosent ønsker fortsatt oljeindustri

Nesten ni av ti spurte synes det er viktig å opprettholde olje- og gassindustrien i Norge. Det viser en ny meningsmåling som er gjort de siste dagene.
Image
Image

 Det er svært gledelig å se at vi har folkets støtte for den virksomheten vi driver. Jeg tror folk har sett sammenhengen mellom den norske velferden og de formidable inntektene fra vår industri, sier Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerende direktør i Norsk olje og gass. Beregninger viser at det er ufattelige mengder olje- og gass på norsk sokkel og vi er klare for flere generasjoner med fortsatt virksomhet.

På oppdrag fra Norsk olje og gass har TNS Gallup utført en opinionsundersøkelse som viser at 85 prosent av befolkningen synes det er viktig å opprettholde olje- og gassindustrien i Norge.

– Dermed kan vi avkrefte myten enkelte har forsøkt å skape om at folket er negative til olje- og gassindustrien, sier Schjøtt-Pedersen.

Undersøkelsen viser at flertallet er overveldende i alle deler av landet, og fordelt på alle aldersgrupper.

– At det er noen som er motstandere av bransjen, vet vi. Og sånn vil det alltid være. Men med den siste tids offentlige ordskifte kunne en tro at motstanden var større. Vi er selvsagt godt fornøyd med resultatet i denne undersøkelsen. Det som er viktig for oss videre er å bidra til å sikre en forsvarlig og bærekraftig utvinning. Her er Norge best i klassen og det skal vi fortsette å være, sier Schjøtt-Pedersen.

Se vedlagt oversikt for resultat.

For ytterligere kommentarer, vennligst kontakt:
Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, kontaktes via Andreas Engen Willersrud, mobil 47 28 42 65

 

Image