Tariff 2014

Ingen enighet på Oljeserviceavtalen

15.05.2014

- Det er svært beklagelig at vi ikke klarte å bli enige om revidert Oljeserviceavtale. Nå møtes vi igjen hos Riksmekleren, sier Jan Hodneland, forhandlingsleder i Norsk olje og gass.


På tredje og siste dag med forhandlinger valgte både Industri Energi og Safe å gå i brudd. Safe brøt rundt lunsjtider torsdag, da partene var uenige om selve grunnlaget for forhandlingene.

Vesentlige endringer
– Industri Energi hadde omfattende krav om økt lønnstillegg. Vi foreslo å ta en pause i forhandlingene for å arbeide med disse problemstillingene, for så å gjenoppta forhandlingene på et senere tidspunkt, sier Hodneland.

Industri Energi valgte dermed å bryte forhandlingene med Norsk olje og gass.

– Innfrielse av kravene ville medført vesentlige endringer og høyere kostnader for bedriftene. Det er unaturlig å gjøre store endringer i tariffavtalen uten å sette seg grundig inn i hvilke følger det kan få i de ulike bedriftene. Vi håper nå vi kan settes oss ned å se på dette før vi møtes hos Riksmekleren, sier Hodneland.

Kontakt:
Eli Ane Nedreskår, informasjonssjef Norsk olje og gass, mobil 994 50 101.
Jan Hodneland, forhandlingleder Norsk olje og gass, mobil 913 41 301.

Fakta om Oljeserviceoppgjøret:
Industri Energi og Safe forhandler på vegne av de ansatte. Norsk olje og gass forhandler på vegne av arbeidsgiverne.

Om lag 6000 ansatte i ulike bedrifter: Baker Hughes Norge, Oceaneering AS, Halliburton AS, Schlumberger Norge AS, Subsea 7 Norway, Altus Intervention AS, Weatherford Norge AS, Oceaneering NCA, Vetco Gray Scandinavia, AGR Subsea AS, Aker Subsea, Benor, Expro Norway AS, Expro Group Norway AS, Falck Nutec AS, Franks International, Harris Norge, Intertek West Lab, IOS Tubular Management, Landmark Graphics, NUI AS, Nosefo Tau AS, Oceaneering Asset Integrity, Petrotech AS, Ramco Norway AS, ResQ, Technip Norge AS, TWMA Norge, Weatherford Laboratories og Welltec.

I 2012 ble det etablert en Oljeserviceavtale med Safe. Kun ansatte i Baker Hughes Norge har vært omfattet av Safe-avtalen til nå. I år er også Safemedlemmer i Subsea7, Schlumberger, Oceaneering NCA og Vetco Gray omfattet av forhandlingene. Frem til nå har disse hatt lokale «husavtaler» mellom de ulike bedriftene og Safe.