Nytt skoletilbud for ingeniørspirer

11.02.2013

"Studiespesialisering med teknologi og innovasjon" er navnet på et nytt studietilbud ved Kuben videregående skole i Oslo. Tilbudet er skreddersydd for ungdom som ønsker å fordype seg i teknologi- og realfag.

-Tidligere har vi sett mye teknologifag innenfor yrkesfagene. Det er positivt at teknologi nå også får et studiespesialiserende utdanningsprogram. Dette studieløpet gir økt kunnskap for unge på videregående skole som vil gå videre med studier innenfor teknologi-, real- og ingeniørfag, samt medisin og forskning, sier direktør for arbeidsliv og kompetanse i Norsk olje og gass Jan Hodneland.

Næringslivssamarbeid
Kuben videregående skole har etablert et samarbeid med Statoil, Aker Solutions, Technip og Aibel. Som elev på studiespesialisering med teknologi og innovasjon vil elevene kunne arbeide med relevante oppgaver gitt av bedriftene. Det blir blant annet bedriftsbesøk, mentorordningerog foredrag fra bransjen. Entreprenørskap vil også stå sentralt som arbeidsform på denne linjen.

I tillegg til de obligatoriske fagene og realfag som matematikk, fysikk og kjemi, vil elevene møte fag som entreprenørskap og teknologi- og forskningslære. I disse fagene får elevene brukt den teoretiske kunnskapen i en praktisk sammenheng. 

Vil jobbe med olje og gass
– Vi ser av vår egen profilundersøkelse at ungdom er svært interessert i å jobbe i olje- og gassindustrien. Halvparten av 15-19 åringene sier de kunne tenke seg å jobbe i industrien, men de er usikre på hvilken utdanning som er relevant. Et skoleløp med fokus på teknologi og innovasjon vil gi elevene et godt innblikk i norsk industrivirksomhet, sier Hodneland.

Kontakperson:
Kompetanserådgiver Evelyn Blom-Dahl 45440378